teisipäev, 10. november 2015

Karudele puu/ A tree for teddy bear

Päris paljud lasteaiad ja koolid on liitunud toreda programmiga "Kiusamisest vabaks"mille eesmärk on luua lasteaia ja algklasside laste vahel üksteist arvestav ja kaasav suhe, kiusamist ennetav käitumiskultuur, kus suhtutakse üksteisesse sallivalt ning austavalt, kus lapsed hoolivad üksteisest, kiusamise korral sekkuvad ja kaitsevad kaaslast, kes seda ise ei suuda. 


Samamoodi on liitunud Tartumaal Soinaste lasteaed Laululind. Kevadel pöörduski lasteaia õppealajuhataja Kaia minu poole palvega, et ma õmbleksin nende karudele päris oma pesa. Kirjutasime ja rääkisime, missugune võiks see pesa olema peaks ning leidsime, et puu oleks kõige vahvam. 
Edasi saime juba kangapoes kokku. Kaial oli kaasas imeilus roheline lilledega kangas, mis pärit veel tema vaaremade varudest ning sinna juurde leidsime pruuni ja heledama rohelise kanga. Edasine oli juba puhas rõõmus õmblemine :) Mõõtsin karude jaoks rohelisest lillelisest kangast välja väikesed taskud ja ühe suure tasku. Nende järgi juba puu kuju heledamast rohelisest ja puutüve tumepruunist kangast.
Sellest karupuust saate lähemalt lugeda ka meediast ja see pilt on ka sealt pärit.


Mõned pildid siis lähemalt ka. Tagumine osa on ühes tükis ja sellele on õmmeldud tunnelid nii alla kui üles. Nii on hea puukest üles riputada ja alumisse tunnelisse saab panna raskuse, mis hoiab puud sirgena.

Ees on aga taskud, millele õmblesin vastandvoldid, et lapsel oleks mugav oma karukest sisse panna.


SUMMARY:
Quite a number of kindergartens and schools in Estonia have joined the program "Free of Bullying".
So one teacher in our area asked me to sew a nest for the teddy bears. We wrote and talked how it should look and we found that the tree  would be a more creative. 
Next, we were already in the fabric store together. Kaia had a beautiful green fabric with flowers with her that came from her great-grandmother resources. We found in addition to it dark brown and light green fabric. 
Then I had pure joy :) I cut from green floral fabric small pockets and one large pocket for bears. After that a tree shape from light green and dark brown fabric. The backside is in one piece and is laced with tunnels down as up. Upper tunnel is good for hung up the tree and into the bottom tunnel can be placed the weight for the gravity that keeps the tree straight.
The front pockets I sewed with double fold so the child could easely put his/her bear into the pocket.

2 kommentaari: